luni, iunie 24, 2024
AcasăTehnologieAudi va folosi farurile cu LASER pe modele de serie

Audi va folosi farurile cu LASER pe modele de serie

Audi ar putea fi primul constructor de automobile care introduce tehnologia LASER pe mașinile sale, după cum a declarat Rupert Stadler, CEO-ul acestei mărci, însă și BMW și-a anunțat intențiile de folosi farurile LASER pe i8.

Audi a prezentat în cadrul salonului de tehnologie CES din Las Vegas un concept-car bazat pe prototipul Audi quattro, la rândul său o reintepretare a legendarului quattro de acum 30 de ani. Modelul se numește Sport quattro Laserlight și are tehnologia de ultimă oră disponibilă în portofoliul mărcii și gata să echipeze viitoarele modele de serie. Printre acestea se numără tehnologia de propulsie hibridă e-tron, dar și farurile cu laser, o inovație în acest domeniuce face ca noul sistem cu LED să facă un pas înainte. Acesta se bazează pe o matrice de LED-uri, dar amplificată de tehnologia LASER. Faza lungă, formată din diode cu LASER, ajunge la 500 metri distanță, dublu față de lumina LED. Farurile cu LASER vor echipa deja anul acesta modelul de competiții R18 e-tron.

Audi Sport quattro Laserlight are un sistem de propulsie hibrid (4.0 TFSI V8 și motor electric de 110 kW), care generează aproape 700 CP și 800 Nm. Tracțiunea integrală și cutia cu 8 trepte contribuie la performanțele mașinii (accelerație de 3,9 secunde de la 0 la 100 km/h), în timp ce consumul de carburant este de numai 2,5 litri/100 km.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole