luni, mai 27, 2024
AcasăIndustrieSergio Marchionne rămâne la conducerea Fiat-Chrysler cel puțin 3 ani de acum...

Sergio Marchionne rămâne la conducerea Fiat-Chrysler cel puțin 3 ani de acum înainte

Sergio Marchionne va rămâne la conducerea grupului Fiat-Chrysler pentru cel puțin 3 ani de acum înainte, inclusiv după fuziunea completă a celor două companii, programată pentru anul în curs.

Anunțul a fost făcut de John Elkann, COO al grupului Fiat, care a ținut să dezmintă zvonurile potrivit cărora Marchionne, artizanul celei mai importante afaceri din istoria constructorului italian, s-ar putea retrage după finalizarea achiziției Chrysler.

“La începutul lunii mai, noul grup Fiat-Chrysler va dezvălui planul său de afaceri pentru următorii trei ani și am căzut deja de acord asupra ideii că Sergio (Marchionne – n.r.) va călăuzi compania, cel puțin, pe întreaga durată a derulării acestui plan. “, a declarat John Elkann, citat de Automotive News.

Îndelung mediatizata fuziune dintre Fiat și Chrysler nu va avea loc, cel puțin nu în termenii clasici ai termenului. Potrivit lui Elkann, preluarea pachetului complet de acțiuni Chrysler transformă, practic, compania americană într-o subsidiară Fiat, nemaifiind nevoie de o contopire cu statut oficial a celor două entități.

“Numele grupului va fi modificat pentru a onora îndelunga tradiție și reputație a titulaturii Chrysler. Voi ocupa în continuare funcția de COO al companiei, iar Sergio va rămâne CEO. Nu vă așteptați la niciun fel de surprize în această privință”, a conchis Elkann.

Pentru a intra în posesia ultimului pachet, de 41,46% din acțiunile Chrysler, italienii vor plăti 3,65 miliarde de dolari până pe 20 ianuarie, în timp ce alte 700 milioane de dolari vor fi achitate în patru rate anuale. Tranzacția va transforma noul grup Fiat-Chrysler în cel de-al șaptelea producător auto din lume, ca mărime.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole