autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iun. 18th, 2012

Audi SQ5 TDI – primul model S cu motor diesel

Audi a prezentat cu ocazia cursei de 24 de ore de la Le Mans priml model S cu propulsor diesel. Este vorba despre Audi SQ5 TDI echipat cu un V6 bi-turbo de 3 litri care dezvoltă 313 CP și 650 Nm. Inspirați probabl de rivalii de la BMW care au lansat deja modele echipate cu propulsoare diesel care poartă semnătura diviziei M, cei de la Audi au răspuns cu SQ5 TDI. Este primul model care partă semnătura ”S” echipat cu propulsor diesel. Audi a utilizat propulsorul de 3 litri diesel bi-turbo care dezvoltă acum 313 CP și un cuplu motor de 650 Nm între 1.450 și 2.800 rpm. Puterea este trimisă sistemului quattro prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt rapoarte.

Din punct de vedere al performanțelor, noul model se laudă cu o viteză maximă de 250 km/h și un sprint până la 100 km/h în 5,1 secunde. Consumul mediu declarat de constructorul german pentru versiunea de top a gamei Q5 este de 7,2 litri la 100 km. Din punct de vedere al designului, SQ5 beneficiază de tratamentul clasic aplicat modelelor ”S”. Un kit exterior pentru optimizarea aerodinamicii care include un spoiler față ceva mai profilat și cu prize de aer mai generos dimensionate, praguri laterale discrete, un eleron montat pe hayon și un difuzor spate care integrează și evacuarea dublă cu două finale pe fiecare parte. Plus tratamentul specific de cromare a detaliilor exterioare – grilă frontală, capacele oglinzilor retrovizoare și inserții cromate în spoilerul spate.

Noul model se prezintă cu modificări și la trenul de rulare. Au fost modificate setările suspensiei pentru o ținută de drum sportivă. Garda la sol a fost redusă cu 30 mm. Modelul este livrat în echiparea standard cu jante de 20 inch sau 21 inch opțional. La interior același tratament ”S” care include tapițerie de piele Pearl Nappa și Alcantara plus inserțiile de aluminiu. Audi SQ5 TDI va ajunge în showroom-uri la începutul lui 2013, prețul de bază fiind de 58.500 euro în Germania.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>