marți, august 9, 2022
AcasăMașini noiAudi R8 e-tron, confirmat pentru producția de serie, începând din 2014

Audi R8 e-tron, confirmat pentru producția de serie, începând din 2014

Audi revine asupra deciziei de a anula proiectul unui supercar electric. Astfel, Audi R8 e-tron a primit, în cele din urmă, undă verde pentru a intra în producția de serie, ca parte a planului de restructurare a gamei, trasat de noul șef R&D, Ulrich Hackenberg.

Avansul tehnologic înregistrat în ultimele luni în domeniul bateriilor litiu-ion le-a permis inginerilor germane să crească autonomia viitorului supercar de la cifra inițială de 215 km, la peste 400 km, distanță suficient de generoasă pentru ca R8 e-tron să poată fi considerat viabil din punct de vedere al utilității sale cotidiene.

Noul supercar va fi construit într-o serie limitată, de câteva zeci de bucăți, producția propriu-zisă urmând să înceapă în a doua jumătate a anului viitor.

R8 e-tron va prelua rolul de vitrină tehnologică a brandului Audi, cunoscut pentru celebrul slogan “Progres prin tehnologie”. Noul supercar va deschide calea unei întregi familii de modele electrice, dezvoltate în prezent sub atenta îndrumare a lui Ulrich Hackenberg, omul din spatele unor proiecte precum Volkswagen e-Up sau XL1, celebra mașină de 1 litru.

Printre schimbările operate asupra versiunii de serie a lui Audi R8 e-tron se numără o nouă generație de baterii litiu-ion, care apelează la o serie de procese chimice revoluționare pentru a oferi o densitate energetică mai mare decât capacitatea inițială de 48,6 kWh, a vechilor acumulatori.

Deocamdată, nu sunt cunoscute și alte detalii legate de versiunea de serie a noului R8 e-tron. Cel mai probabil, noul model va împărți designul exterior cu viitoarea generație convențională a supercarului R8, așteptată pe piață tot în a doua jumătate a lui 2014.

La începutul acestei veri, Auto Industry News a avut ocazia să testeze prototipul inițial al lui R8 e-tron, un supercar pur experimental de peste 1 milion de euro. VEZI AICI TESTUL COMPLET.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock