duminică, iunie 23, 2024
AcasăPiata autoAudi devansează BMW și devine noul lider de vânzări al segmentului premium

Audi devansează BMW și devine noul lider de vânzări al segmentului premium

Audi este noul lider de vânzări al clasei premium. Brandul german a reușit să devanseze BMW în primele două luni ale anului, diferența dintre cei doi rivali bavarezi fiind, însă, infimă: doar 383 unități.

În perioada ianuarie-februarie, livrările Audi au depășit pragul de 242.000 unități, ceea ce se traduce printr-o creștere de 9,3% față de același interval din 2013. Motorul succesului au fost noul A3 sedan, bine primit de publicul din America de Nord. Surprinzător, SUV-ul Q7 s-a bucurat și el de un număr consistent de comenzi, deși se află pe final de carieră. BMW a raportat, de asemenea, vânzări ascendente, dar un plus ceva mai mic, de 8,9%.

China rămâne principala piață de desfacere pentru Audi, volumul de livrări din țara Marelui Zid estimat pentru acest an ridicându-se la 500.000 unități.

Audi va lansa 17 modele complet noi sau restilizate în 2014, parte a unui amplu program de extindere și restructurare a gamei, evaluat la peste 22 miliarde de euro, în următorii cinci ani.

Lupta dintre Audi și BMW nu se oprește, însă, aici. Ambii constructori și-au propus să depășească pragul de 2 milioane de unități comercializate pentru anul în curs, disputându-și până la ultima unitate vândută, coroana de lider al segmentului premium.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole