duminică, martie 23, 2025
AcasăTest driveAudi A7 Sportback - 3.0 TDI (2011 - prezent)

Audi A7 Sportback – 3.0 TDI (2011 – prezent)

Deși atipice pentru marca Audi, hatchback-urile în 5 uși au mai fost prezente, inclusiv în acet segment, al limuzinelor, pe caroseriile 100 și 200. Ele atacă practic, la acest nivel, segmentul Grand Tourer, care adesea are doar două uși, și, fără discuție, rivalizează cu BMW Serie 5 GT. Avantajul este că are și o alternativă mai light, sub forma lui A5 Sportback, pentru cei cărora li se pare prea mare.

Design

Aspectul exterior al lui A7 este aproape fără cusur. Creată cu grijă și talent de echipa lui Walter De Silva, limuzina reușește să se prezinte în mai multe ipostaze, în funcție de unghiul în care o privești, fiind la fel de spectaculoasă de fiecare dată. Fie că vezi hatchback-ul, coupe-ul sau limuzina care se regăsesc laolaltă sub aceeași caroserie, nu poți să nu remarci liniile fluide, proporțiile și stilul, toate împachetate în linia clasică Audi. Deoarece împarte o serie de componente cu A8, este imposibil să nu simți și prezența acestuia în spiritul lui A7. Forma farurilor este în stilul cunoscut deja, iar LED-urile au devenit clasice pentru această marcă, la fel și grila trapezoidală și prizele de aer de pe spoiler.

În habitaclu, totul este confortabil, luxos chiar, în pofida miilor de kilometri parcurși de jurnaliști la teste. Scaunele ergonomice, acoperite cu piele de cea mai bună calitate, cu reglaj electric pe mai multe direcții, bordul și comenzile, deja familiare pentru orice model Audi, spațiile largi de jur împrejurul habitaclului, toate contribuie din plin la crearea unei senzații plăcute care te face imediat să-ți dorești această mașină. Iar faptul că lungimea mașinii ajunge aproape de limita celor 5 metri (4,97) se resimte din plin pe oricare din locurile de pe scaune. Locurile din spate sunt la fel de confortabile, amănunt specific unei limuzine din clasa E. Nu în ultimul rând, portbagajul face diferența față de o limuzină clasică, având un volum util mai mare decât A8. Singurul minus, dacă cineva poate considera asta un minus, este lipsa de personalitate, fiind ușor de confundat cu celelalte modele din gamă.

Dotări

Gadget-urile prezente pe mașină (unele opțional) fac parte deja din imaginea Audi și se completează unul pe celălalt pentru a crea un adevărat ecosistem. Linia audio Bang & Oluffsen aduce muzica de la bordul mașinii la un nivel greu de explicat în cuvinte. Diferența între un sistem bun și BO este atât de mare, încât orice melodie ascultată pe alt dispozitiv după ce ai încercat Bang & Oluffsen e supărătoare. Al doilea gadget este navigația ce folosește imagini Google Earth. Combinația dintre sistemul GPS și fotogramele din satelit prin intermediul unei conexiuni de internet reprezintă un vârf greu de depășit în următorii ani și reprezintă aproape tot ceea ce îți poți dori atunci când vrei să te bazezi pe navigația mașinii.

Performanțe

Motorul 3.0 TDI de 245 CP a fost entry-level la lansarea comercială, însă acum a devenit aproape cel mai scump din gamă. Performanțele sale nu sunt depășite decât de fratele pe benzină, 3.0 TFSI, cei 245 de cai-putere și cuplul de 500 Nm sunt impresionante și livrate aproape instantaneu. Cutia de viteze automată, de tip Steptronic, este extrem de eficientă și rapidă, schimbarea vitezelor făcându-se în cel mai mare secret. Despre tracțiunea quattro, putem spune doar că este o nouă generație, cuplul fiind distribuit individual către fiecare roată în funcție de condițiile de drum. Rezultatul este o abordare impecabilă a virajelor, la asta contribuind și suspensia adaptivă. Prețul modelului testat începe de la 61.250 de euro, valoarea opționalelor ridicându-se la peste 36.000 de euro, din care numai Bang & Olufsen Advanced Sound System costă peste 7.000 de euro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole