autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mart. 5th, 2012

Audi A3 preview: informații oficiale

Audi a invitat o serie de jurnaliști să vadă în premieră noul A3, cu câteva zile înainte de premiera mondială de la Geneva. Embargoul impus până astăzi a făcut ca primele informații prezentate despre noul model să ajungă cu întârziere la cititori. În același timp, putem confirma că fotografiile apărute în presa rusă reprezintă imagini oficiale.

A treia generație a modelului compact A3 a suferit o serie de îmbunătățiri față de generația anterioară, cea mai importantă fiind schimbarea platformei cu noua MQB, Platforma Modulară Transversală, lansată de grupul VW pentru toate automobilele cu motor transversal. Aceasta va permite construirea pe aceeași linie de fabricație a autoturismelor din diferite segmente, cu lungimi și ampatamente diferite. Și dacă tot a venit vorba despre ampatament, să precizăm că, dacă noul A3 păstrează aproximativ aceeași lungime față de generația anterioară, ampatamentul a crescut, astfel că mașina va avea un comportament mult mai bun pe șosea. În același timp, designul a suferit modificări ca urmare a acestei evoluții, respectiv botul lui A3 a devenit mai agresiv, cu o „tăietură” mai scurtă, în genul BMW. În aceeași notă a agresivității, grila mai mare, noile faruri, aproape identice cu cele de pe A5, și spoilerul extrem de sport fac din A3 o mașină mult mai matură, mai bine proporționată și mai elegantă în același timp.

La interior, evoluția este impresionantă, pe lîngă detaliile și materialele specifice Audi, fiind de remarcat noul stick MMI, cu suprafață touchpad pentru scris adrese și numere.

Motoarele vor fi în linii mari cunoscute, cu capacități de la 1.4 litri TFSI, până la 2.0 litri, pe benzină sau diesel. Ca o premieră, Audi A3 va dispune de tracțiunea quattro, fiind singura compactă premium cu astfel de tracțiune.

Noul Audi A3 va fi lansat în rețeaua comercială în a doua jumătate a anului. Versiunile sport vor avea de așteptat, deoarece actuala generație RS3 a fost lansată abia anul trecut. Noul A3 va dispune, din 2014, și de o versiune plug-in hibrid. De asemenea, o caroserie sedan va fi lansată în următorii ani, după ce conceptul a fost prezentat anul trecut la Geneva.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>