joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiAudi A1, primul rival premium al lui Nissan Juke, confirmat pentru 2016

Audi A1, primul rival premium al lui Nissan Juke, confirmat pentru 2016

Audi confirmă lansarea unui nou SUV de clasă mică, care se va alătura actualei familii de versiuni Q – Q3, Q5 și Q7. Botezat Q1, noul model va vedea lumina zilei în 2016, urmând să contribuie la mărirea actualei game de la 49 la 60 de modele până în 2020.

La baza primului SUV de oraș Audi se vor afla platforma modulară MQB și motorizările viitorului Volkswagen Taigun, a cărui versiune de serie va debuta tot în 2016. Din paleta de versiuni disponibile la start va face parte și noul TSI în trei cilindri, de 1 litru și 115 CP. Noul model va fi asamblat la Ingolstadt, alegere ce compensează mutarea producției viitorului Q5 într-o nouă uzină din Mexic.

Extinderea gamei de SUV-uri este văzută de Audi drept un pas esențial în atingerea țintei anuale de două milioane de vehicule vândute la nivel global, preconizată pentru 2020. Actualul Q7, primul SUV veritabil produs sub sigla Audi a fost prezentat în 2007, fiind comercializat în peste 1,5 milioane de unități de la lansare.

În prezent, SUV-urile acoperă 28 din vânzările Audi. Noile modele vor schimba această pondere, în următorii șase ani, germanii estimând o cotă de cel puțin 35 pentru acestea.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole