autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, ian. 17th, 2013

Audi a dezvăluit la Detroit cea mai puternică declinare a lui A7, noul RS7 Sportback

Noul Audi RS7 Sportback, top-modelul diviziei sportive a constructorului din Ingolstadt, a fost lansat, în premieră mondială, la Detroit. Vârful gamei A7 atinge 100 km/h în doar 3,9 secunde şi se poate lăuda cu o viteză de top de 305 km/h.

Sub capota noului RS7 “bate” o “inimă” de 3.993 cmc şi 560 CP, acelaşi V8 bi-turbo folosit şi de colegii de stand, RS6 şi RS6 Avant. Grija Audi pentru ecologie se traduce prin prezenţa sistemelor start&stop şi COD (Cilinder on Demand), ce permite dezactivarea cilindrilor 2, 3, 5 şi 8 la viteze de croazieră sau în lipsa solicitărilor intense ale acceleraţiei, totul pentru un consum cât mai redus de carburant, mai mic cu cel puţin 5-10 comparativ cu un motor clasic. Iar rezultatele sunt lesne de sesizat, RS7 având nevoie de numai 9,8 litri, la fiecare 100 km parcurşi, în regim mixt.

Sistemul de transmisie integrală quattro este standard, puterea impresionantă şi cuplul maxim de 700 Nm, constant pe o plajă de turaţii cuprinsă între 1750 şi 5500 rpm, fiind transmise ambelor punţi prin intermediul unei transmisii Tiptronic cu opt trepte. Ultima treaptă lungă, cu rol de overdrive, favorizează reducerea consumului de carburant, în timp ce primele două rapoarte, etajate mai scurt, influenţează în mod pozitiv reprizele şi acceleraţiile. Pentru un plus de stabilitate în virajele abordate la limită, Audi a echipat RS7 cu un sistem cu funcţie de torque vectoring, care frânează la nevoie roţile care tind să piardă aderenţa şi, opţional, un diferenţial cu alunecare limitată pentru puntea din spate.

Viteza maximă este limitată la 250 km/h, însă alegerea pachetului Dinamic, disponibil contra cost, descătuşează întregul potenţial al maşinii şi permite atingerea unui vârf mult mai impresionant, de 305 km/h.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>