autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, feb. 7th, 2014

Au fost aprobate despăgubirile pentru depozitele Dacia la CEC, de dinainte de Revoluție

Proiectul de lege care prevede despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC pentru achiziţionarea de autoturisme Dacia, a fost adoptat de Camera Deputaților, cu 360 de voturi pentru și împotrivă.

Deputaţii au aprobat, astfel, propunerea legislativă depusă în 2011 de zece parlamentari ai PDL şi ai minorităţilor naţionale, care a fost respinsă de Senat şi au modificat-o astfel încât aceasta completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme.

Potrivit celor stabilite de deputaţi, aceste despăgubiri se vor acorda atât pentru perioada depozitului constituit la CEC, cât şi pentru perioada depozitului constituit la BRD.

Astfel, pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC înainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data de 1 ianularie 1990, până la data de 31 decembrie 2013, iar pentru persoanele care au depus la CEC după data de 1 ianuarie 1990, calculul se va face cu raportare la data efectuării depunerii la CEC până la data de 31 decembrie 2013.

Deputaţii au mai decis că modul de calcul al valorii totale a despăgubirilor se va stabili prin hotărâre de Guvern în termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestei legi.

Reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>