joi, iulie 25, 2024
AcasăTehnologieAston Martin, rechemare amplă din cauza unor piese chinezești contrafăcute

Aston Martin, rechemare amplă din cauza unor piese chinezești contrafăcute

Aston Martin se află în mijlocul uni scandal de imagine generat de o rechemare a mașinilor produse în ultimii 7 ani. Daunele nu provind din numărul mare al mașinilor rechemate, ci din motivul pentru care defecțiunea se poate produce: folosirea de piese chinezești contrafăcute.

Unul dintre producătorii de automobile de lux, Aston Martin, ar putea fi victima mecanismelor de reducere a costurilor de producție, după ce utilizarea unor componente farbicate în China se află la baza rechemării a 17.590 de automobile Aston Martin. Comparativ cu alți constructori, numărul nu este mare, însă raportat la imaginea mărcii și la prețul cu care sunt vândute mașinile acestei mărci impactul de imagine ar putea fi imens. Potrivit explicațiilor companiei, este vorba despre pârghia pedalei de accelrație, făcută dintr-un plastic care se poate rupe în timpul utilizării, ceea ce ar putea conduce la accidente. Furnizorul este o companie din China și se presupune că a folosit subansamble contrafăcute. Mașinile care sunt echipate cu această piesă sunt toate vehiculele Aston Martin cu volan pe partea stângă fabricate din 2007 și până astăzi, plus vehiculele cu volan pe partea dreaptă construite după 2012. Este vorba despre aproximativ 75% din producția Aston Martin din ultimii 7 ani.

Informația oficială spune că Shenzhen Kexiang Mould Tool Co. Ltd., subcontractor chinez care livrează oficial piese Aston Martin, a folosit pentru pedala de accelerație plastic contrafăcut de la o altă companie chineză, Synthetic Plastic Raw Material Co. Ltd. din Dongguan, după cum reiese din dosarul de la U.S. National Highway Traffic Safety Administration.

Nu au fost raportate accidente care să fie produse până acum din cauza pedalei de accelerație, dar dosarul a fost deschis în urma numărului mare de plângeri făcute de proprietari Aston Martin.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole