vineri, august 12, 2022
AcasăIndustrieAston Martin caută partener tehnologic, Mercedes nu exclude o posibilă colaborare

Aston Martin caută partener tehnologic, Mercedes nu exclude o posibilă colaborare

Aston Martin se află în căutarea unui partener strategic, alături de care ar putea împărţi costurile de dezvoltare a unei gamei complet noi de motorizări şi componente electronice destinate viitoarei generaţii de modele din portofoliul constructorului britanic.

Potrivit lui Andrea Bonomi, directorul Investindustrial, fondul de investiţii care a achiziţionat la finele anului trecut 37,5 din acţiunile companiei engleze contra sumei de 190 de milioane de euro, negocierile cu gigantul german Daimler se află într-un stadiu destul de avansat, iar o decizie finală va fi luată în următoarele două luni. Reînnoirea completă a gamei va costa cel puţin 600 de milioane de euro, în următorii patru ani, Investindustrial şi acţionarul majoritar Investment Dar fiind decişi să investească banii de care Aston Martin are nevoie pentru a se bate de la egal la egal cu rivalii tradiţionali Ferrari/Maserati şi Bentley.

Într-o declaraţie făcută publicaţiei britanice Autocar, şeful Mercedes, Dieter Zetsche, şi-a exprimat deschiderea către o posibilă colaborare cu Aston Martin. “Aston Martin este un brand aspiraţional, iar dr. Ulrich Bez îl conduce cu o măiestrie de invidiat. Dacă un constructor de top, precum Aston, vrea să discute cu noi, o vom face cu plăcere. Orice parteneriat, însă, nu ar trebui să ne afecteze afacerile de zi cu zi.”

Buna relaţie dintre Mercedes şi Investindustrial a debutat în urmă cu câţiva ani, atunci când italienii deţineau încă Ducati, constructorul de motociclete stabilind o colaborare de imagine şi marketing de succes cu brandul german.

Printre componentele cheie pe care Aston Martin le-ar putea primi în urma unei stabilirii unei relaţii oficiale cu Mercedes şi divizia sportivă AMG se numără componente electronice de ultimă generaţie şi, mai ales, o nouă motorizare V12, de care britanicii ar nevoie pentru a înlocui actualul propulsor dezvoltat de Ford.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock