autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iul. 5th, 2012

A treia generație MX-5 primește un nou facelift – UPDATE FOTO

Până la a patra generație Mazda MX-5 mai avem puțin de așteptat. Actuala generație se pare că va mai sta cel puțin doi ani pe piață, lucru confirmat de faceliftul pregătit de niponi pentru roadster. În ultima vreme zvonurile și știrile legate de viitoarea generație MX-5 au luat amploare. Aici includem și anunțul parteneriatului dintre Mazda și grupul Fiat de a construit un model Alfa Romeo pe platforma viitorului roadster.

Prin urmare toată lumea se aștepta ca la salonul de la Paris din toamnă să vedem măcar un concept al viitoarei generații MX-5. Acest lucru s-ar putea întâmpla însă actuala genereație, lansată în 2005 va mai sta puțin pe piață. MX-5 a primit în 2009 un facelift, iar pentru 2013 niponii pregătesc un nou upgrade estetic. Primele informații legate de acest facelift provin dintr-o mapă de prezentare din Japonia a noului model.

Partea frontală a fost redesenată, mai exact spoilerul față care include acum o grilă în cinci puncte. Partea frontală împrumută elemente de la Mazda Spyder Concept dar și de la Conceptul Takeri și noul CX-5. Spatele aduce o ușoară restilizare a spoilerului care integrează și un discret difuzor, precum și o redesenarea a interiorului grupurilor optice. La interior nu sunt modificări majore, constructorul nipon va oferi noi materiale pentru planșa de bord. Pentru moment nu avem informații despre modificările tehnice. De asemenea gama de opționale va fi mai bogată pentru versiunea Mazda MX-5 2013. Noul model va fi echipat și cu un sistem de protecție a pietonilor în caz de accident, capota față are un sistem pirotehnic care ridica zona din apropierea partbrizului pentru a atenua eventualul impact. Mazda a anunțat prețurile pentru Japonia, versiunea de bază având un preț de 23.300 euro.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>