autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 23rd, 2012

5 stele EuroNCAP pentru Peugeot 208, BMW Serie 3, Hyundai i30, Mazda CX-5

Cele mai noi 4 teste EuroNCAP au adus tot atâtea punctaje de 5 stele pentru Peugeot 208, BMW Serie 3, Hyundai i30, Mazda CX-5. Reprezentanții organizației EuroNCAP susțin că producătorii au făcut progrese mai ales în zona protecției pietonilor.

Fiecare dintre modelele testate a avut o particularitate, un punct foarte tare, reușind să atragă atenția. BMW Serie 3 s-a remarcat printr-un scor de 78 la protecția pietonilor, unde și celelalte modele au depșit pragul de 60 necesar pentru a primi 5 stele. Mazda CX-7 a primit punctaj maxim pentru impact lateral, în timp ce Hyundai i30 a avut cel mai mare punctaj pentru protecția copiilor. Din păcate, scorul pentru protecția laterală a scos la iveală un punct slab la protecția toracelui la acest model.

De asemenea, atât Mazda CX-5, cât și BMW Serie 3 s-au remarcat prin sistemul de frânare Autonomous Emergency Braking System (AEB). Acesta acționează frâna independent, oprind sau încetinind mașina, în cazul unei coliziuni iminente. Reprezentanții EuroNCAP susțin că dacă toate automobilele ar fi echipate cu un astfel de sistem, multe dintre accidente ar putea fi evitate pe șoselele europene.

Pe 13 iunie, EuroNCAP sărbătorește 15 ani de la înființare, moment cu care va anunța „noua fază a programului de siguranță”, orientată către sisteme de asistență de tipul AEB.

EuroNCAP a mai anunțat că a premiat Audi pentru „Pre Sense front plus”, tehnologie care funcționează pe baza unor radare și care ajută la evitarea sau diminuarea efectelor unei coliziuni cu mașina din față. Sistemul echipează modelul A6.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>