marți, martie 19, 2024
AcasăMașini noiVolkswagen Touareg, prețuri pentru piața din România

Volkswagen Touareg, prețuri pentru piața din România

Volkswagen România a lansat noua generație a SUV-ului Touareg la SIAB la doar câteva ore de la premiera mondială de la Beijing. Reprezentanții companiei au anunțat prețurile pentru noul model, cu o ofertă specială de lansare.

Volkswagen a anunțat cu ocazia lansării de la SIAB și prețurile pentru piața românească, având o configurație de pre-sale, la 43.000 de euro. Acesta este echipat cu un motor diesel, un V6 de 3.0 litri, cu 231 CP. Prețul de pornire, dincolo de ofertă, va fi de 49.110 euro, pentru motorul de 231 CP și, respectiv, 57.554 euro, pentru motorul cu o putere de 286 CP.

“Suntem onorați că vom putea dezvălui publicului din România noul Touareg, țara noastră fiind a treia piață la nivel european în ceea ce privește vânzările acestui model. Cu această ocazie vom oferi clienților posibilitatea să își rezerve primii noul model, printr-o acțiune de pre-sale”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Noul Touareg vind cu o serie de tehnologii în premieră pentru segmentul său, atât în materie de conectare, cât și de asistență pentru siguranța pasagerilor.

Printre trăsăturile care vor atrage cu siguranță atenția publicului se numără Innovision Cockpit care constă într-o unitate de comandă integral digitalizată. Această unitate îmbină instrumentele digitale de bord (Digital Cockpit cu display de 12 inci) cu sistemul multimedia de top Discover Premium (cu ecran de 15 inci) unindu-le într-o singură unitate care permite utilizarea tuturor funcțiilor, oferă informaţii, permite comunicarea şi asigură divertisment.

În materie de siguranță, noi tehnologii au apărut la bordul lui Touareg: asistenţă pentru vizibilitatea pe timp de noapte numită Nightvision (detectează pe timp de noapte persoanele şi animalele cu ajutorul camerei cu infraroşu), asistentul pentru ambuteiaje şi porţiuni de drum în lucru (accelerare, frânare şi direcţie parţial automatizate şi menţinerea benzii de rulare la viteze de până la 60 km/h), asistentul pentru intersecţii (reacţionează la vehiculele care intersectează Touareg în partea din față), direcția activă pentru tracţiunea integrală (astfel Touareg devine la fel de manevrabil ca un automobil compact), noul sistem electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării cu braţe stabilizatoare controlate electro-mecanic, farurile IQ.Light – LED-Matrix (lumini de drum şi de întâlnire controlate interactiv cu ajutorul camerei video) şi display-ul head-up proiectat direct pe parbriz.

Noua generație Touareg este mai lată şi mai lungă în comparaţie cu modelul precedent, iar volumul portbagajului  a crescut de la 697 la 810 de litri, în timp ce greutatea mașinii a scăzut cu 106 kg.

Volkswagen va lansa Touareg cu două motoare diesel de 170 kW / 231 CP şi 210 kW / 286 CP. Ulterior vor fi incluse în gamă un motor V6 pe benzină (250 kW / 340 CP) şi un turbodiesel V8 (310 kW / 421 CP). Pentru piața din China este pregătit un sistem de propulsie hibridă plug-in cu puterea sistemului de 270 kW/367 CP.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole