autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, iun. 12th, 2013

Viitorul Opel Corsa va fi produs în Belarus

Opel adaugă o nouă locație în panoplia uzinelor care produc micul Corsa. Începând din 2014, următoarea generație a citadinei germane va fi asamblată în Belarus, într-o cadență anuală estimată la 7.000 de unități.

Anunțul a fost făcut în mod oficial, astăzi, de James Bovenzi, directorul filialei General Motors din Rusia. Producția va fi asigurată de firma locală JSC JV Unison.

Exportul spre țările din Uniunea Europeană nu este prevăzut în viitorul apropiat. Întregul lot de mașini produse în Belarus va fi destinat exclusiv piețelor din regiune, Rusia și Kazakhstan. Nu este exclus ca, în viitor, Opel să extindă paleta de modele asamblate în Minsk, în funcție de evoluția vânzărilor din fostul bloc sovietic.

Practic, relocarea parțială a producției de Corsa va eficientiza și va duce mai aproape de capacitatea ideală activitatea actualelor fabrici Opel din Eisenach și Zaragoza, responsabile pentru furnizarea de componente pentru modelul care reprezintă interesele constructorului german în clasa mică.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>