autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, oct. 23rd, 2013

VIDEO: Aeromobil 2.5, mașina zburătoare creată de un inginer slovac

Terrafugia Transition, mașina zburătoare creată de o companie americană din Massachusetts, are deja un rival, înainte de a ajunge pe piață. Acesta se numește Aeromobil 2.5 și este rodul imaginației lui Stefan Klein, un inginer ceh care lucrează de peste 20 ani la acest proiect.

Aeromobil 2.5 este al treilea prototip funcțional construit de Klein, pe parcursul celor două decenii de cercetare. Noul model poate transporta două persoane, are o greutate de 450 kilograme și este echipat cu un motor Rotax 912, furnizat de compania germană BRP-Powertrain GmbH. Propulsorul cu patru cilindri dezvoltă 100 CP și dispune de injecție electronică. Consumul mediu oficial este estimat la 15 l/100 km, în zbor, respectiv 7,5 l, la sol.

Pentru a se adapta mai ușor traficului rutier, aripile pot fi pliate, prin simpla apăsare a unui buton, lățimea mașinii reducându-se, astfel, de la 8,2, la 1,6 metri. Caroseria are o lungime de 6 metri, fiind realizată din fibră de carbon, pe un șasiu din oțel.

Mașina zburătoare atinge o viteză maximă de 160 km/h la sol și aproximativ 200 km/h, în aer. Aeromobil 2.5 se poate lăuda cu o autonomie de zbor de peste 700 kilometri. Pe pământ, creația lui Stefan Klein poate parcurge aproximativ 500 kilometri, cu un singur plin de combustibil.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Terrafugia Transition, masina zburatoare creata de o companie americana din Massachusetts, are deja un rival, inainte de a ajunge pe piata. Acesta se numeste Aeromobil 2.5 si este rodul imaginatiei lui Stefan Klein, un inginer ceh care lucreaza de peste 20 ani la acest proiect, relateaza autoindustry.ro. […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>