autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, oct. 29th, 2012

Victor Ponta a dat startul vânzărilor Ford B-Max, chiar în uzina de la Craiova

Premierul Victor Ponta a fost prezent la Craiova, unde a participat la marcarea oficială a debutului vânzărilor modelului B-Max pe piața românească. Personalități ale Ford Europe au fost prezente alături de prim-ministrul român, subliniind astfel importanța pe care modelul o are în portofoliul mărcii americane. Craiova este singurul loc în care este fabricat acest model, dar vânzările pe care mizează producătorul nu sunt cele din România, ci din restul Europei și al lumii. Săptămâna aceasta are loc și evenimentul de lansare pentru presa din România, jurnaliștii fiind invitați să testeze noul model, după ce în luna august s-au desfășurat testele la nivel european.

Jan Gijsen, preşedintele Ford România, a declarat: “Suntem foarte mulţumiţi de stadiul actual al producţiei modelului B-MAX şi acest lucru nu ar fi fost posibil fără eforturile extraordinare ale talentaţilor şi pricepuţilor noştri angajaţi, cărora doresc să le mulţumesc pentru sprijinul şi dedicarea lor continue. Ford îşi respectă angajamentul faţă de România şi Craiova continuându-şi investiţia sa de peste 675 de milioane de euro în producţia de vehicule şi motoare”.

Victor Ponta a fost impresionat de uzina de la Craiova: ”Aş dori să mulţumesc companiei Ford pentru invitaţia de a marca lansarea comercială pe piaţa din România a noului B-MAX. Fabrica Ford de la Craiova este una dintre cele mai importante investiţii din ţara noastră şi sunt încantat de numărul de locuri de muncă pe care aceasta le-a generat. Ca român, sunt mândru să asistăm la construirea unuia dintre cele mai apreciate vehicule din industria auto. Consider că dezvoltarea economică a României depinde de atragerea şi extinderea unor astfel de investiţii şi doresc să vă asigur că Guvernul Romaniei va face toate eforturile necesare pentru ca acest lucru să se intample”, a mai spus Ponta.

Campania de promovare a noului model a demarat deja, prin promovarea în showroom-urile dealerilor, dar și printr-o serie de spoturi care subliniază caracterul special al acestei mașini.

“Noul Ford B-MAX este gată să întâmpine toţi românii în showroom-urile din toată ţara. Este extraordinar să le putem arata clienţilor noştri unul dintre vehiculele cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din Europa, care este construit în România. Cred că vânzările B-MAX în România vor fi un mare succes, iar clienţii vor aprecia calitatea înaltă şi avantajele produsului”, a declarat Zoltan Brassai, Directorul General al Companiei Naţionale de Vânzări Ford România.

Noul Ford B-MAX a primit cel mai mare punctaj posibil, 5 stele, în materie de siguranţă, din partea instituţiei independente de testare a siguranţei în caz de coliziune, Euro NCAP. Modelul este dotat cu Active City Stop, care poate sesiza iminenţa unei coliziuni la viteză mică şi activează frânele. B-MAX este de asemenea primul automobil din Europa dotat cu sistemul SYNC si Asistenţă de Urgenţă, sistemul avansat de asistenţă a şoferului cu control vocal.

B-MAX va fi disponibil în România în ambele versiuni de 100 CP şi 120 CP ale motorului EcoBoost de 1,0 litri, câştigător al titlului Motorul Internaţional al Anului 2012, construit la Craiova. De asemenea, clienţii români vor putea alege una dintre motorizările pe motorina: 1,6 TDCI 95 CP şi 1,5 TDCi 75 CP.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>