vineri, aprilie 19, 2024
AcasăTehnologieTRW va lansa un nou airbag exterior revoluţionar

TRW va lansa un nou airbag exterior revoluţionar

Furnizorul american de componente TRW pregăteşte lansarea unui airbag exterior revoluţionar, care va oferi o protecţie suplimentară în cazul unui impact lateral.

Noul airbag lateral exterior, primul de acest tip din industrie, îşi va face apariţia în scurt timp pe un sedan din clasa de lux. Reprezentanţii TRW nu au divulgat, însă, numele modelului şi nici producătorul.

Pernele glonflabile cu un volum de 200 litri vor fi amplasate sub praguri şi se vor activa în mai puţin de 20-30 milisecunde, creând o bariera suplimentară de protecţie între pasageri şi obiectele sau vehiculele de care urmează să se lovească automobilul dotat cu astfel de airbaguri.

Airbagurile vor acoperi ambele portiere, până la nivelul geamurilor, executând o mişcare de translaţie în momentul activării. Pentru a reduce la minimum timpul de reacţie, prototipul patentat de TRW apelează la un sistem complex de camere video şi senzori laser şi va folosi două declanşatoare, în loc de o singură capsă pirotehnică, conform normelor actuale din industrie.

Proiectul TRW, demarat în urmă cu trei ani, este finanţat din fonduri europene, fiind opera diviziei spaniole a companiei americane.

Primele airbaguri şi-au făcut apariţia în anii ’50, în stadiul de prototip, intrarea în producţia de serie având loc abia la mijlocul anilor ’70. Singurul airbag exterior disponibil în prezent echipează compacta suedeză Volvo V40. Acesta nu oferă, însă, niciun fel de protecţie suplimentară pentru pasageri, fiind dedicat ocrotirii pietonilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole