autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iul. 16th, 2012

Toyota ar putea introduce o cutie manuală pe modelele electrice

Anul acesta Toyota a venit la Goodwood Festival of Speed și cu versiunea electrică a modelului 2000 GT. Un oldtimer electric echipat cu o cutie manuală. Proiectul electric Toyota 2000GT Solar EV nu este nou, însă o noutate este faptul că modelul este echipat cu o cutie manuală. Jurnaliștii de la Autocar au obținut câteva informații interesante de la Naohiko Saito – șeful departamentului de dezvoltare a platformelor și responsabil de dinamica acestora. Toyota 2000GT Solar EV se dorește un preludiu pentru un model extrem de interesant. Niponii lucrează la un model sport electric, iar ceea ce a putut fi văzut la Goodwood Festival of Speed a fost chiar unul dintre prototipurile viitorului model, dar ”camuflat” în hainele unei Toyota 2000GT. ”Automobilul a trecut de faza urbană, este timpul să explorăm și latura sportivă a vehiculului electric”, a declarat Naohiko Saito.

Toyota studiază deja posibilitatea mariajului dintre un motor electric și o cutie manuală de viteze. Intenția utilizării unei cutii manuale a fost confirmată și de Hiroyuki Ogawa – șeful diviziei care se ocupă de cutiile de viteză: ”Clienții doresc o cutie manuală atât pentru modelele hibride cât și pentru cele electrice, ceea ce a făcut Honda cu modelul CRZ. Unitățile CVT sunt eficiente, dar răpesc total plăcerea condusului.” Tot acesta a mai declarat că startul producției unei cutii manuale pentru modelele electrice nu va demara în următorii trei ani.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>