autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, nov. 22nd, 2013

SURPRIZĂ: Porsche Macan, mai scump decât fratele său mai mare, Cayenne, în Statele Unite

Proaspăt lansat la L.A. Auto Show, Porsche Macan promite să fie mai sportiv şi mai accesibil decât fratele său mai mare, Cayenne. Pe piaţa din Statele Unite, însă, ecartul de preţ nu se aplică, Macan urmând să fie propus, de fapt, la preţuri mai mari cu până la 5.700 de dolari.

Americanii pot achiziţiona noul Macan începând de la 49.900 dolari. Cotaţia valabilă pentru modelul entry-level, Macan S, echipat cu un V6 bi-turbo de 3 litri şi 340 CP, nu include şi taxele de “destinaţie şi livrare”, în valoare de 1.195 dolari, preţul final urcând, astfel, la 51.095 dolari.

Cel mai ieftin Cayenne, animat de un V6 aspirat de 3,6 litri şi 300 CP, costă 49.600 dolari şi aduce o economie de 300 dolari faţă de un Porsche Macan echivalent. Taxele de înmatriculare sunt şi ele mai mici cu 200 dolari, astfel că diferenţa dintre cele două modele se ridică, în cele din urmă, la 500 dolari.

Chiar dacă Porsche Macan are de partea sa avantajele unui motor mai mic, dar mai puternic, Cayenne este mai practic şi se bucură de o imagine mai bună, fiind un model din eşalonul superior al SUV-urilor premium.

Discrepanţele dintre teorie şi realitate se adâncesc şi mai mult în cazul versiunilor imediat superioare, Macan Turbo şi Cayenne S. Dacă Macan Turbo (V6 bi-turbo de 3,6 litri şi 400 CP) va scoate din buzunarele viitorilor săi clienţi 72.300 dolari, plus 1.195 dolari taxe, un Cayenne echivalent (V8 de 4,8 litri şi 400 CP) pleacă de la 66.800 dolari (plus taxe de 995 dolari), fiind mai ieftin cu 5.500 dolari.

În viitorul apropiat, Porsche va oferi şi o versiune entry-level mai accesibilă a lui Macan. Până atunci, însă, agenţii de vânzări Porsche trebuie să găsească o explicaţie plauzibilă pentru ecartul de preţ, lipsit de orice sens, dintre cele două modele.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Proaspat lansat la L.A. Auto Show,?Porsche Macan promite sa fie mai sportiv si mai accesibil decat fratele sau mai mare, Cayenne. Pe piata din Statele Unite, insa, ecartul de pret nu se aplica, Macan urmand sa fie propus, de fapt, la preturi mai mari cu pana la 5.700 de dolari, relateaza?autoindustry.ro. […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>