autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mart. 28th, 2013

Renault TwinFun, conceptul care anticipează viitorul Twingo cu tracţiune spate

Renault TwinFun, conceptul care anunţă liniile noului Twingo, a fost surprins pe străzile din Madrid în timpul unei şedinţe foto-video oficiale, cu mai bine de trei luni înaintea debutului de la Goodwood Festival of Speed.

Construit pe o nouă arhitectură revoluţionară, împărţită cu viitorul Smart ForFour, mezinul casei franceze va fi repoziţionat ca un model inovativ şi sportiv, cu reale pretenţii premium.

Astfel, viitorul Twingo va trece, în premieră, de la configuraţia clasică cu tracţiune faţă la cea cu motor amplasat în spate şi tracţiune pe puntea posterioară, arhitectura sa inedită urmând să îi aducă un plus de credibilitate absolut necesar pentru recâştigarea unei poziţii fruntaşe în segment. Anul trecut, Twingo a fost devansat de Fiat Panda, Fiat 500 şi VW Up!, iar vânzările au scăzut cu 31, la nivel european fiind livrate aproximativ 92.569 de exemplare.

Designul este un omagiu adus legendarului Renault 5. TwinFun reînvie spiritul ilustrului său înaintaş prin profilul extrem de dinamic, cu o lunetă puternic înclinată şi o linie neobişnuit de plonjată a plafonului. Senzaţia este amplificată de proiectoarele de ceaţă suplimentare şi eleronul supradimensionat, moştenite direct din lumea raliurilor. Modelul de serie va renunţa doar la artificiile de design specifice unui show-car, liniile conceptului anticipând destul de fidel exteriorul noului Twingo.

Renault va asambla viitorul Twingo în uzina proprie din Novo Mesto, Slovenia, alături de următoarea generaţie Smart ForFour. Noul model va fi lansat în 2014, un an mai târziu faţă de termenul stabilit iniţial.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>