autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, oct. 17th, 2013

Renault Duster Detour – un show car pentru piața din Africa de Sud

Duster își face intrarea pe piața din Africa de Sud cu un showcar ce a atras atenția presei de pe toate continentele. Deși nu are prea multe elemente în plus față de versiunea de serie, Renault Duster Detour are un design spectaculos și câteva elemente estetice care atrag atenția.

Renault Duster Detour a fost expus la salonul auto din Johanesburg, la standul Renault, și se suprapune cu lansarea modelului de serie Renault Duster, vehiculul fabricat la Mioveni fiind vândut pe piața sudafricană sub sigla francezilor.

Conceptul prezentat are o vopsea galbenă, în combinație cu suprafețe gri, jante negre de 18 inchi și anvelope de off-road, pentru a sublinia cât mai mult aptitudinile de vehicul 4×4 al lui Duster. Presa sudafricană vorbește despre un stil Mad Max, cu inspirație Terminator și ceva din Dakar. Mașina a fost realizată de Renault împreună cu un studio de creație privat din Africa de Sud.

Renault Duster a intrat pe piața sudafricană în acest an, pentru prima dată, fiind lansat odată cu facelift-ul lui Duster prezentat la Frankfurt. Mașina se vinde, pe această piață cu prețuri începând de la aproximativ 14.500 euro, mult mai scump decât în Europa, sub marca Dacia. Reamintim că Dacia Duster facelift a fost lansat în România la un preț de pornire de 10.900 de euro.

Reprezentanții Renault au declarat la Frankfurt că au așteptări foarte mari de la Duster în Africa și în special în Africa de Sud, mașina având un potențial foarte mare.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>