vineri, aprilie 19, 2024
AcasăTehnologieRenault anunță cel mai puternic diesel de 1,6 litri al momentului: 1.6...

Renault anunță cel mai puternic diesel de 1,6 litri al momentului: 1.6 Energy dCi 160 Twin Turbo

Renault înnobilează gama dCi cu un nou diesel bi-turbo de 1,6 litri și 160 CP. Intitulat 1.6 Energy dCi 160 Twin Turbo, acesta reușește să egaleze în materie de performanțe vechea unitate de 2 litri, dar este mai economic cu 25%.

Noul propulsor nu este doar cel mai puternic diesel de 1,6 litri de serie al momentului, ci și primul dCi supraalimentat cu două turbine secvențiale din istoria Renault, soluție tehnică ce promite un cuplu mai ridicat în plaja inferioară de turații și putere mare la turații înalte. Cuplul maxim de 380 Nm este atins la 1.750 rpm, 90% din această valoare fiind disponibilă de la 1.500 rpm.

Francezii nu puteau uita de expertiza acumulată în Formula 1, grefând pe noul diesel câteva detalii tehnice extrem de rafinate: lichid de răcire cu sistem de circulație transversală și presiune de injecție de 1.800 bari.

Primele modele care se vor bucura de serviciile noului 1.6 dCi bi-turbo vor fi viitoarele Laguna și Espace, motorul prezentat astăzi fiind, cel puțin inițial, dedicat exclusiv modelelor de clasă medie și mare.

Vedeta gamei dCi se supune normelor de poluare Euro 6 şi va fi comercializată doar în compania unui filtru de particule cu funcție de regenerare şi sistem de reducere a emisiilor NOx.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole