autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: Dum, oct. 13th, 2013

Record de consum: Constanța – Arad, mai ieftin cu un BMW 520d xDrive decât cu trenul

Piloții Claudiu David și Mihaela Beldie au fost cei care au realizat, pentru BMW România, un record de consum pe un traseu de 1550 km, în România, la volanul unui BMW 520d xDrive.

Recordul realizat de piloții BMW România,neomologat oficial de nicio instituție sau organizație de profil, reprezintă cel mai bun consum pentru o limuzină premium din segmentul E, potrivit BMW. Mașina a utilizat un singur plin de benzină și mai avea, la finalul traseului, o autonomie de 166 km. Traseul a fost parcurs pe direcția București – Constanța – București – Arad – București și a durat aproximativ 28 de ore. În total, s-a rulat pe circa 700 km de autostradă și peste 800 km de drumuri naționale, cu o bandă sau două pe sens. Rezervorul a fost sigilat, iar piloții au oprit doar pentru a schimba locul la volan. Consumul mediu indicat de computerul de bord după parcurgerea traseului a fost de 4,0 litri/100 km, echivalentul unor emisii de CO2 de 105 g/km. Viteza medie indicată de computerul de bord a fost de 70 km/h.

Potrivit BMW România, drumul a fost mai ieftin decât o călătorie cu trenul, deoarece un bilet Constanța – Arad, cu un tren InterRegio, costă 275 lei la clasa a doua, respectiv 550 lei dus – întors, iar plinul rezervorului modelului BMW 520d xDrive a costat 450 lei.

Piloții Claudiu David și Mihaela Beldie sunt în prezent instructori BMW Driving Experience și au la activ numeroase participări în campionatul național de raliuri și în competiții străine, ca pilot și copilot.

Noul BMW Seria 5 520d xDrive este echipat cu un motor diesel de 2.0 litri și patru cilindri în linie. Dispune de tehnologia TwinPower Turbo și o cutie automată cu opt trepte, alături de cel mai nou pachet de tehnologii BMW EfficientDynamics pentru reducerea consumului de combustibil. Aceasta include și modul ECO PRO,  acum cu o serie de funcții noi, precum cea de Coasting (decuplarea automată a motorului de la transmisie, pentru rulare liberă, fără frânări, atunci când se ridică piciorul de accelerație). În plus, noul model îndeplinește deja standardele de emisii Euro 6, mulțumită tehnologiei AdBlue. La toate acestea se adaugă sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive, optimizat nu numai pentru aderență maximă, dar și pentru un condus dinamic și livrarea performanțelor cât mai eficient posibil, așa cum o demonstrează și acest test de combustibil.

Testul în cifre

Distanța totală parcursă: 1550 km

Consum realizat: litri/100 km

Emisii: 105g CO2/ km

Viteza medie:70 km/h

Durată test (inclusiv opriri):28h

Distanță parcursă de Mihaela Beldie: 445 km

Distanță parcursă de Claudi David: 1105 km

Rezervor: 70 litri

Date tehnice BMW 520d xDrive

Motor diesel 4 clindri în linie

Capacitate cilindrică: 1995 cmc

Putere maximă: 135 kW/ 184 CP  la 4000 rpm

Cuplu maxim: 380 Nm  între 1750 și 2750 rpm

Capacitate rezervor: 70 litri

Accelerație 0-100 km/h: 8,1 secunde

Consum mediu conform standardelor de măsurare UE: 4,9 litri/ 100 km, 129g CO2 per km

Standard de emisii: Euro 6

 

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Deci cam 4.6l / 100km consum?

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>