autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, apr. 2nd, 2013

Programul Rabla 2013 începe pe 15 aprilie

Ediţia din acest an a Programului “Rabla” va debuta “în mod cert” pe data de 15 aprilie, a anunţat Ministrul Mediului, Rovana Plumb. Noul Programul de Înnoire a Parcului Auto aduce o serie de modificări importante.

Prima de casare va fi dublată, urmând să crească de la cei 3.800 lei oferiţi în prezent, la aproximativ 1.500 de euro. În plus, începând din acest an, tichetele vor redeveni nominale şi nu vor mai putea fi cumulate. Astfel, pentru achiziţionarea unei maşini noi va mai putea fi folosit un singur tichet, în loc de trei.

Pentru a limita specula, voucherul nu va mai putea fi vândut, decât o singură dată, cu acte în regulă, înregistrate la notariat, iar maşina casată trebuie să fie deţinută de cel puțin un an.

O altă modificare importantă vizează acceptarea, în premieră, a maşinilor Euro 3 în Program. Acestea vor putea fi casate, însă, doar dacă sunt mai vechi de zece ani.

Anul trecut au fost alocate 45.000 de tichete valorice, în două etape. Dintre acestea, 43.350 au ajuns la persoane fizice, iar 1.650 la cele juridice. Numărul de vouchere disponibile în 2013 nu a fost încă anunţat oficial.

În ultimii trei ani, graţie Programului Rabla au fost casate 350.964 de maşini vechi, în 2010 şi 2011 fiind achiziţionate 101.766 de vehicule noi.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>