autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, sept. 5th, 2013

Noua Mazda3 – au fost anunțate prețurile pentru piața din România

Noua Mazda3 va ajunge în showroom-urile din România în octombrie, la prețuri cuprinse între 14.990 și 27.990 euro cu TVA. Clienții vor avea de ales între două versiuni de caroserie, sedan și hatchback. Decizia acestora va fi cu atât mai dificilă, cu cât selectarea unuia dintre cele două modele nu va presupune nicio diferență de costuri.

Vor fi disponibile cinci niveluri distincte de echipare – Emotion, Challenge, Attraction, Revolution și Revolution Top. Cotația de 14.990 euro este valabilă pentru modelele entry-level Emotion, animate de un motor pe benzină complet nou, de 1,5 litri și 100 CP. Dieselul bi-turbo de 2,2 litri și 150 CP pleacă de la 20.690 euro, în varianta Challenge, în timp ce fanii modelelor pe benzină, nemulțumiți de cei 100 CP standard, vor putea comanda noua Mazda3 în compania unei motorizări aspirate de 2 litri, oferită în două trepte de putere: 120 CP, de la 17.690 euro, respectiv 165 CP, de la 21.490 euro.

Modelele SkyActiv-D și SkyActiv-G 120 pot fi cuplate la o transmisie automată cu șase trepte din noua familie SkyActiv. Singura excepție o reprezintă sedanul, care nu poate fi configurat în tandem cu o cutie automată decât în cazul variantei pe benzină. O transmisie cu șase trepte este dotare de serie.

Echiparea de bază include aer condiționat, închidere centralizată, geamuri electrice față/spate, sistem start/stop, cotieră centrală, computer de bord, banchetă fracționabilă 60/40, mp3, comenzi audio pe volan, monitorizarea presiunii în pneuri, ESP, airbaguri frontale, laterale și cortină. Potrivit importatorului local, cel mai popular nivel de echipare va fi cel mediu, Challenge, disponibil de la 16.990 euro. Acesta aduce în plus pilot automat, jante din aliaj de 16 inch, centrală multimedia HMI cu touchscreen de 7 inch, climatizare automată pe două zone, proiectoare de ceață și asistent de frânare inteligent.

Lista de prețuri oficială

preturi

Printre cele mai interesante gagdeturi oferite de noua Mazda3 se numără sistemele Forward Obstruction Warning (prevenirea unui impact frontal iminent), Smart City Brake Support (frânare automată la viteze reduse), Mazda Radar Cruise Control (cruise control adaptiv cu funcție de păstrare a distanței față de vehiculul din față), Rear Vehicle Monitoring (monitorizarea unghiurilor moarte) etc. O altă premieră pentru Mazda3 este head-up display-ul opțional, intitulat Active Driving Display, un ecran minuscul translucid pe care sunt proiectate diverse informații esențiale, aduse, astfel, mai aproape de câmpul vizual ideal al șoferului.

Publicul european va putea admira, în premieră, noua Mazda3 peste doar câteva zile, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>