autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, ian. 10th, 2013

Poliția Rutieră şi Registrul Auto Român anunţă controale în trafic

Poliţia Rutieră şi Regia Autonomă Registrul Auto Român vor verifica în trafic, în perioada 10-20 ianuarie, starea tehnică a automobilelor. Cele două instituţii vor să urmărească dacă se îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice. Astfel, poliţiştii şi specialiştii RAR vor verifica buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/ semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. Tot în cadrul acestei acţiuni se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora. În cazul în care se constată defecţiuni tehnice care ar putea pune în pericol siguranţa circulaţiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.

La o altă acţiune de acest gen din 2009, peste 67 din vehiculele verificate în trafic de RAR aveau defecţiuni tehnice. Din cele 77.409 vehicule controlate în trafic, 5.707 prezentau un pericol iminent de accident deoarece aveau defecţiuni la sistemele de frânare sau la mecanismul de direcţie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>