autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mai 13th, 2013

Peugeot 308 – imagini şi informaţii oficiale cu noua armă a francezilor în segmentul compact

Peugeot scrie astăzi o nouă pagină importantă în istoria sa de peste un secol. Constructorul francez revine în forţă în segmentul compact, acolo unde Europa a devenit un adevărat câmp de bătaie pentru cei mai importanţi constructori auto ai momentului.

Peugeot a dezvăluit astăzi primele imagini şi informaţii ale noii generaţii 308. După cum bine aţi intuit, francezii au renunţat la tradiţia de a schimba numerotarea noilor generaţii prin schimbarea ultimei cifre. Aşa se face că noul său model compact are acelaşi indicativ numeric cu vechiul model, aflat în prezent pe piaţă.

Noul 308 vine cu proporţii noi, cu o lungime de 4.25 metri şi cu o nouă filosofie de design, complet diferită de cea veche. În centrul aspectului frontal se află o grilă complet nouă, aliniată filosofiei brandului, lângă care Peugeot a aşezat blocuri optice redesenate şi echipate cu lumini LED. Numele brandului apare chiar deasupra grilei şi sub logo-ul clasic, încercând să dea valoare numelui.

Profilul a fost şi el sculptat pentru a oferi impresia de dinamism, în vreme ce posteriorul a fost cuminţit. Linia plafonului nu mai coboară atât de agresiv spre spate, amintind parcă de fratele de concern, Citroen C4. Blocurile optice păstrează o legătură estetică cu cele ale fratelui mai mic, Peugeot 208.

Interiorul a fost creat după o filosofie complet nouă, denumită i-cockpit, care încearcă să aranjeze totul pentru o experienţă intuitivă şi relaxantă pentru şofer. Ca şi în cazul lui Peugeot 208, noul 308 propune o vizualizare a instrumentelor de bord pe deaupra volanului şi nu prin el. Un head-up display completează experienţa în acest sens. Pentru a putea concura cu modele ca Volksagen Golf, noul 308 vine cu un ecran tactil de 9.7 inch, care înlocuieşte multe din butoanele clasice.

Dezvoltat pe noua platformă modulară EMP2, noul 308 este mult mai uşor decât vechiul model. Cu 140 de kilograme mai uşor. Totul a fost posibil prin instalarea unor componente mai mici şi prin patentarea a 116 elemente inovative.

Nu e de mirare că emisiile şi consumul au scăzut considerabil comparativ cu actuala generaţie. Peugeot se laudă şi cu cea mai mică valoare a emisiilor din segment, 85 g/km.

Noua generaţie va fi prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, programat în această toamnă, în prima zi de presă, adică în 10 septembrie. Producţia va demara la uzina Sochaux din Franţa, iar primele exemplare vor ajunge în Europa în toamnă.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>