autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 24th, 2012

Peugeot 301, un sedan care anticipează urmașul lui 308

Peugeot a dezvăluit primele date despre noul model 301, cel despre care s-a speculat că va fi continuatorul liniei 300, în locul unui eventual 309. Spre surprinderea pieței, apariția a fost sub forma unui sedan, însă este de așteptat să fie urmat, ceva mai târziu, și de un hatchback.

Pentru marca franceză existența unui sedan în clasa compactă nu este nicidecum o noutate, toate modelele anterioare din seria 300, respectiv 305, 309, 306 și 307 având versiuni de caroserie berline, chiar dacă asta nu s-a întâmplat pentru toate piețele pe care era prezentă marca. Ultimul model, 308, a avut și el parte de declinări sedan, ambele în china. Pe de o parte 308 foarte puțin modificat, cu portbagaj, pe de altă parte sub forma lui 408, ca berlină ce nu reprezenta urmașul lui 407, ci un nou model construit de Dongfeng și Peugeot în China.

Noul 301 este practic primul model cu care Peugeot resetează denumirile de la zero, sau mai exact, de la 1. Potrivit informațiilor neoficiale, toate continuările de gamă vor trece prin acest proces la data la care vor primi noi generații.

Dimensiunile anunțate sunt 4,44 metri lungime, ampatament de 2,65 metri și un volum al portbagajului de 506 litri.

Au fost anunțate, de asemenea, și primele motorizări, cu 1.2 litri VTi, de 72 CP, și 1.6 VTi, de 115 CP, pe benzină, și 1.6 litri HDi, 92 CP, diesel. De menționat că motorul 1.2 VTi este același care va echipa 208, un motor în 3 cilindri, încă neomologat.

Noul Peugeot 301 va fi fabricat în Spania și va avea premiera la Paris, în cadrul Salonului Auto Mondial de l’Automobile. Țările vizate de acest model sunt Turcia, Europa Centrală și de Est, Rusia Ucraina, Grecia, precum și zonele nord-africane (Algeria, Tunisia, Maroc), Orientul Mijlociu, America de Sud și altele.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>