autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, nov. 21st, 2013

Peter Schreyer vrea un roadster KIA

Viitorul mărcii Kia în materie de mașini sport se anunță din ce în ce mai interesant, dacă propunerile președintelui Peter Schreyer, șef al designului în grupul Hyundai – Kia, vor deveni realitate.  Acesta și-a reafirmat dorința de a aduce pe străzi un roadster KIA în perioada următoare.

Petere Schreyer este un adept al transformării mărcii într-un cu un caracter pornunțat sportiv, în timp ce Hyundai ar urma să devină brandul cu caracter premium. Cele mai noi modele ale mărcii, Koup Turbo SX și europeanul Pro_cee’d GT, demonstrează orientarea psort a Kia, iar un roadster ar fi cireașa de pe tort pentru clienți iacestei mărci.

Kevin Hepworth, manager al Kia Australia a dezvăluit ziariștilor că a avut o discuție cu Peter Schreyer, iar acesta i-a confirmat că intenționează să introducă în gama Kia o caroserie roadster, alături de un sedan GT.  Până la lansarea acestora, Kia se află în plin proces de lansare globală a modelului Quoris. Acesta este o limuzină de clasă E, fiind prezentat ca un concurent cu modele titrate ale mărcilor premium, BMW Serie 5 sau Audi A6. De altfel, mașina are trăsături estetice ce par a fi desprinse din cele două modele germane amintite. Kia Quoris a fost anticipat de un concept denumit Kia GT, iar la rândul său acesta ar putea să devină un derivat al lui Quoris, în forma unui model de serie. În SUA, Quoris va fi vândut sub numele de K900, în timp ce în Coreea el se va numi doar K9.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>