autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, oct. 2nd, 2013

Opel reduce cadența de producție a noului Adam

Uzina Opel din Eisenach, responsabilă pentru asamblarea modelelor Adam și Corsa, va lucra la capacitate redusă în luna octombrie. Măsura va permite constructorului german să evite acumularea unor stocuri nefiresc de mari pe timpul iernii.

Tăierea producției nu vine pe fondul unei scăderi a interesului pentru Adam din partea publicului european, după cum declară reprezentanții mărcii, contrazicând câteva publicații germane, ci este vorba despre o adaptare a cadenței la declinul cererii de pe piața europeană în sezonul rece.

“Vom avea câteva zile cu program redus în octombrie. Cel mai mult va fi afectată producția lui Corsa, un model aflat pe final de carieră. Vânzările lui Adam sunt în continuare bune.”, a declarat un purtător de cuvânt Opel, pentru Automotive News.

Producția lui Adam a demarat în ianuarie, în primele șapte luni ale anului fiind produse aproximativ 41.000 de unități. Cu toate acestea, potrivit datelor furnizate de JATO Dynamics, au fost livrate clienților doar 27.214 dintre acestea, în Europa, ceea ce contrazice prognozele inițiale ale constructorului, care anunța un număr mare de comenzi înregistrate înainte de lansarea oficială pe piață a modelului. Luna trecută, Adam a dezamăgit și în materie de siguranță, reușind să obțină doar patru stele, din cinci posibile, în cadrul ultimei sesiuni de teste EuroNCAP.

Vânzările Opel în statele UE și EFTA au scăzut cu 5 în 2013, constructorul german livrând 546.367 de mașini noi în primele opt luni ale anului. Declinul brandului s-a situat în limite normale și reflectă trendul negativ general al pieței europene.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>