autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, iun. 19th, 2013

Opel pregătește Insignia Country Tourer, un rival pentru Audi A4 Allroad

Opel a anunțat o versiune de top a limuzinei Insignia, un crossover care să rivalizeze cu wagonurile 4×4 ale constructorilor premium.

În primăvara acestui an, Opel lansa la Salonul Auto de la Geneva modelul decapotabil Cascada. Văzut ca un model de sine stătător și nu ca un derivat cu acoperiș rabatabil al actualului Astra, Cascada a căutat încă din momentul lansării adversari puternici. Opel chiar și-a asumat cu mult curaj un rival de temut: Audi A5 Cabrio.

Deși mulți au considerat nepotrivită compararea unui model de volum cu unul premium, Opel s-a încăpățânat să așeze Cascada pe aceeași treaptă cu A5 Cabrio. Mai nou, se pare că germanii recidivează. Constructorul din Russelsheim își propune să rivalizeze cu un al model din gama Audi. Este vorba despre Audi A4 Allroad, care va trebui să se teamă în perioada următoare de o variantă de caroserie complet nouă a actualului Insignia Sports Tourer.

Modelul de segment mediu va sta la baza unui nou produs, botezat Insignia Country Tourer. Pentru a se erija într-un specialist în suprafețele accidentate, modelul va primi bosaje mai largi, protecții din plastic pentru părțile inferioare ale caroseriei și un panou pentru motor. Garda la sol va fi și ea modificată, urmând să crească cu câțiva centimetri pentru a favoriza accesul pe drumuri accidentate.

Opel nu va oferi tracțiunea integrală în standard. Clientul va putea alege și o versiune în care unitățile diesel și benzină transmit resursele doar punții față. La nivel estetic, viitorul Opel Insignia Country Tourer va împrumuta detaliile introduse odată cu recentul facelift al modelului de clasă D. Același tratament și pentru interior, unde planșa de bord o va copia pe cea lui Insignia facelift.

Lansarea oficială este așteptată în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Principala piață vizată este cea din Vestul Europei, mare amatoare de vehicule break.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>