autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, feb. 14th, 2013

Opel oferă cel mai puternic diesel de 1.6 litri din lume pe Zafira Tourer

La sfârşitul anului trecut, Opel reuşea să smulgă titlul de ”Cel mai puternic motor diesel de 1.6 litri” de la Renault. Francezii s-au bucurat de această distincţie mulţumită celor 130 de cai putere oferiţi de motorul 1.6 dCi.

Opel vine însă acum cu un CDTI de 136 de cai putere şi fură distincţia francezilor. Primul model pe care va debuta noul propulsor cu patru cilindri este actualul Zafira Tourer. Monovolumul va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Geneva, programat în martie, alături de noul CDTI de 1.6 litri şi va pregăti debutul unităţii şi pe alte modele din gamă.

Maşina de familie va beneficia de 136 de cai putere şi de un cuplu motor de 320 de Nm. Dezvoltat de o echipă de ingineri din Russelsheim, Torino, dar şi din Statele Unite, noul motor beneficiază de o tehnologie nouă, botezată Opel BlueInjection SCR, care scade substanţial emisiile. Asta face ca unitatea să respecte normele de poluare Euro 6, emisiile fiind estimat la doar 109 g/km.

Resursele oferite de cei patru cilindri sunt suficiente pentru a asigura o viteză maximă de 213 km/h, însă eficienţa nu este lăsată deoparte. Un model de asemenea dimensiuni reuşeşte să consume doar 4.1 litri/100 de kilometri, una dintre cele mai bune valoari din segment.

Opel Zafira 1.6 CDTI vine să înlocuiască vechiul motor diesel de 1.7 litri, dar şi versiunile de bază ale CDTI-ului de 2.0 litri. Motorul de 1.6 litri reuşeşte să fie mai puternic cu aproape 6.6 comparativ cu unitatea de 1.7 litri. Debutul pe piaţa european va ave aloc la mijlocul acestui an.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>