autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, aug. 21st, 2013

Opel Monza Concept a fost dezvăluit oficial înainte de Salonul de la Frankfurt

După o serie îndelungă de teaseruri şi detalii minimaliste, Opel a decis să ofere primele imagini şi informaţii oficiale ale conceptului Monza, concept care îşi va face apariţia live în cadrul Salonului de la Frankfurt, progrmat peste două săptămâni.

Descris ca fiind promotorul noii direcţii de design Opel, noul Monza propune linii de design fluide şi în acelaşi timp extrem de sportive, croite pe caroseria unui concept ce se vrea a fi o metamorfoză ciudată între un coupe şi un break. Cel mai apropiat termen de comparaţie ar fi Mercedes CLS Shooting Brake. Asta dacă nu luăm în calcul uşile cu deschidere verticală, ca în cazul supercarurilor Lamborghini.

Cu o lungime totală de 4.69 metri, Opel încearcă să mascheze proporţiile cu un design pe care îl descrie ca fiind „eficient şi atletic, nu neapărat puternic şi muscular”. Motiv pentru care şi liniile de design încearcă să imprime un aspect uşor.

Inovaţia îşi face loc în interior, acolo unde Opel a mizat pe 18 proiectoare LED pentru a crea un sistem multimedia care se întinde pe toată lungimea planşei de bord. „Şoferii nu se vor mai întâlni cu clasicele instrumente de bord, separate pe diferite zone. Acum au în faţă o planşă de bord sculptată, care este folosită ca o suprafaţă de proiecţie pentru cele 18 LED-uri. Informaţiile şi elementele decorative sau de personalizare sunt disponibile pe această interfaţă. Interfaţă ce poate fi personalizată de către şofer după dispoziţie sau alte preferinţe”.

Pentru propulsia conceptului, Opel a apelat la serviciile ansamblului regasit pe Ampera şi Chevrolet Vlt. Inginerii germani au operat însă o serie de schimbări, înlocuind propulsorul de 1.4 litri cu unul de 1.0 litri, parte a noii familii SIDI. Unitatea turbo funcţionează cu gaz natural comprimat pentru un minim de emisii.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>