autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mart. 4th, 2013

Opel Adam Rocks, conceptul primului crossover cabrio din clasa mini

Echipa Autoindustry.ro a luat parte astăzi la evenimentul de prelansare a unuia dintre cele mai îndrăznețe concepte create vreodată de Opel. Intitulat extrem de sugestiv Adam Rocks și derivat din campionul personalizării, Adam, prototipul expus la Geneva este un mini crossover decapotabil care confirmă iminenta intrare a constructorului german în segmentul cabrioletelor chic de oraş.

Plafonul modelului clasic a fost înlocuit de un soft-top, iarmontanţii laterali B şi C vor fi păstraţi pentru un plus de siguranţă şi rigiditate torsională. Operatiunea de pliere electrică a noului pavilion textil poate fi comandată de la un buton de pe consolă sau direct din telecomandă și va presupune rularea acestuia în partea superioară a lunetei. Opel s-a gândit inclusiv la șoferii “distrați” care ar putea uita deschis peste noapte soft-topul. O aplicație specială, preinstalată în sistemul multimedia, urmărește în permanență starea vremii și comandă închiderea automată a pavilionului în cazul unei prognoze nefavorabile, care indică precipitații iminente.

Posibila versiunea de serie a noului Adam Rocks nu va fi doar concurentul direct al lui Fiat 500C şi al recent lansatului Citroen DS3 Cabrio, ci și primul crossover urban din clasa mini. Pentru a susține imaginea de model robust, dedicat aventurilor duminicale în afara drumurilor asfaltate de la oraș, Adam Rocks mizează pe o gardă la sol mărită, scuturi mai rezistente, praguri și ornamente din plastic cu rol de protecție. Jantele viu colorate de 18 inci, inspirate de genunchierele folosite de atleții Parkour, evacuarea centrală și noile semnalizatoare și lumini de zi cu tehnologie LED completează pachetul de modificări stilitstice aduse micului Adam.

Opel nu a dat niciun fel de informații oficiale legate de posibilele motorizări oferite în compania unei posibile versiuni de serie. Cel mai probabil, Adam Rocks va fi oferit alături de aceleași motoare aspirate pe benzină disponibile și pe modelul clasic, 1.2/70 CP, 1.4/87 CP și 1.4/100 CP, iar în 2014 va fi lansată și o generație complet nouă de propulsoare turbo de cilindree redusă.

Adam Rocks mizează și pe puterea de seducţie a numărului impresionant de posibilităţi de personalizare interioară şi exterioară. Clienţii vor avea la dispoziţie61,000 de combinaţii pentru exterior şi aproape 82,000 pentru interior, dar şi un sistem infotainment IntelliLink de ultimă generaţie.

Cu un design şi mai îndrăzneţ decât al oricărui alt ADAM, ROCKS este o demonstraţie impresionantă a cât de mult potenţial pentru individualizare oferă noul nostru mic model de lifestyle, încă de la lansarea sa pe piaţă. Acesta combină duritatea unui crossover cu condusul cool în aer liber. Conceptul ROCKS a fost creat pentru cei care caută libertatea personală dincolo de cărările bătute, dincolo de peisajul urban.“, crede Malcolm Ward, şeful departamentului de design Opel/Vauxhall.

CORESPONDENȚĂ DE LA GENEVA

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>