autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iul. 4th, 2013

Opel a lansat Insignia Country Tourer, varianta pentru teren accidentat a break-ului german

Opel extinde gama modelului Insignia cu o nouă variantă. Se numeşte Insignia Country Tourer şi îşi propune să fure din clienţii actualului Volkswagen Passat Alltrack. Dezvăluit oficial chiar înainte de Salonul Auto de la Frankfurt, ce va avea loc în luna septembrie, noul Insignia Country Tourer se remarcă printr-un aspect nou, adaptat ieşirilor în teren accidentat.

Exteriorul este dominat de panouri de protecţie de culoare argintie, pentru părţile frontală şi posterioară, de praguri laterale, de două ţevi de eşapament duble şi de pasaje proeminente ale roţilor şi de lumini LED diurne. Partea frontală a fost adaptată deja faceliftului pe care Insignia l-a suferit cu numai câteva zile în urmă.

Dorindu-se a fi un model destinat ieşirilor în teren accidentat, noul membru al familiei Insignia beneficiază de o gardă la sol înălţată cu 20 de mm şi de o tracţiune integrală de tip Haldex, adaptată unor situaţii diferite de rulare. Acesta se adaptează constant la condiţiile de drum predominante şi variază distribuţia cuplului de la zero la 100 între punţi, precum şi între roţile spate. Opel a pregătit şi un diferenţial autoblocabil electronic, dispus să controleaze distribuţia cuplului între roţile spate, transferându-l către roata cu cea mai mare tracţiune. În condiţi normale de rulare, resursele motorului sunt transmise doar punţii faţă.

Şi fiindcă tot am ajuns la resurse, trebuie să precizăm că noua variantă de caroserie este disponibilă alături de trei motoare. Primul dintre ele este o unitate de generaţie nouă, 2.0 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) Turbo, care garantează 250 de cai putere şi un cuplu motor de 400 Nm.

Pentru cei care preferă dieselul, există două versiuni. Una de 163 de cai putere şi 350 de Nm (380 Nm cu funcţia overboost) şi una de 195 de cai putere şi 400 de Nm. Ele vor fi asistate de o cutie manuală cu şase trepte, fie manuală, fie automată.

Preţurile şi detaliile finale despre echipări vor fi anunţate în momentul deschiderii comenzilor, cu ocazia premierei mondiale de pe 10 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>