autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, nov. 1st, 2012

Noul Renault Symbol este, de fapt, noul Logan (VIDEO)

Renault a prezentat astăzi, la Istanbul, noua generație a sedanului Symbol, în cadrul salonului auto din orașul de pe Bosfor. Surpriza vine din faptul că noul model este, de fapt, noua generație Logan, prezentată nu doar sub marca Renault, dar și cu un nume nou. Renault a decis, se pare, să facă această shimbare pentru piețele unde sedanul Symbol a reprezentat un model de succes, iar Dacia nu are o notorietate suficient de mare. Efectul secundar va fi legat de destinul Renault Symbol pe piețele unde se vinde Dacia Logan, cum este cazul României. Pe aceste piețe, cel mai probabil, va dispărea pur și simplu modelul Renault.

Deși Renault nu a difuzat fotografii din interiorul mașinii, tehnologiile enumerate sunt identice cu cele regăsite pe noul Logan: Media Nav, cu touchscreen, USB și bluetooth. De asemenea, motoarele anunțate sunt identice. Propulsorul TCe90, cu o cilindree de 900 cmc, fabricat la Pitești, este vedeta din gama de propulsoare, iar el va fi însoțit de cele două variante 1.5 dCi, de 75 și 90 CP.

Renault Symbol a apărut, inițial, ca o versiune de caroserie sedan a primei generații Clio. Vândut și sub numele Thalia pe unele piețe, dar cunoscut cel mai bine sub denumirea de Clio Symbol, modelul s-a desprins de Clio la cea de-a treia generație, când a fost redesenat și n-a mai avut nicio legătură cu hatchback-ul.

Noul Renault Symbol va fi lansat mai întâi în Turcia, apoi în Algeria și Tunisia. Comunicatul nu spune nimic despre locul în care va fi fabircat acest model, dacă va fi produs în uzinele în care era construit în mod obișnuit Logan sau va fi preluat de uzina din Turcia în care era asamblat vehiculul Renault Symbol.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>