autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, nov. 12th, 2013

Noul Lexus GS 300h, disponibil pe piața din România din noiembrie

Importatorul mărcii Lexus în România a anunțat lansarea Lexus GS 300h, echipat cu noul sistem de propulsie Lexus Hybrid Drive.

Lexus poate fi considerat cel mai prolific constructor premium de automobile hibride, preluând trăsăturile genetice ale Toyota în acest segment eco. Limuzina GS 300h este unul dintre cele nu mai puțin de 5 modele bazate pe o propulsie hibridă de ultimă generație, benzină/electric. Lexus GS 300h are un motor amplasat central şi tracţiune spate, iar cutia de viteze este una automată cu transmisie variabilă continuă. Sistemul de propulsie este hibrid integral cu două motoare electrice şi un motor termic de 2.5 litri în 4 cilindri cu ciclu Atkinson şi injecţie directă D-4S. Consumul mixt de carburant de 4.8 litri/100 km şi emisiile de CO2 de 110g/km transformă acest sistem de propulsie intr-unul din cele mai eficiente din segmentul său, deși există sisteme de propulsie clasice, diesel, care obțin consumuri identice sau chiar mai mici.

Tehnologiile prezente pe noul model sunt cunoscute deja de pe alte mașini ale acestei mărci: sistemul de aer condiţionat ‘S-Flow’ – dotat cu tehnologia premiată “nanoe®” -, a doua generaţie a sistemului de control Remote Touch şi unul din cele mai mari ecrane multifuncţionale montate până acum la un vehicul de serie. Şi în materie de siguranţă, GS 300h este echipat cu tehnologiile avansate de siguranţă activă şi pasivă prezente şi pe GS 450h, printre care se numără sistemul de asistare la urcarea pantelor (HAC), controlul electronic al frânării (ECB), 10 airbaguri –inclusiv airbag de genunchi – , sistem Head-Up Display color, sistem de monitorizare a unghiului mort şi sistem de avertizare asupra traficului din spatele maşinii (Rear Cross Traffic Alert RCTA).

Lexus GS 300h este disponibil în România în 4 variante de echipare (Business, Executive, Luxury şi F Sport), cel mai mic preț fiind de 49.350 euro, cu un preț special de lansare de 44.350 euro.

Concurenții principali ai modelului Lexus GS 300h sunt BMW ActiveHybrid 5, care are un preț de listă de 67.518 euro, și Audi A6 Hybrid, cu un preț de bază de 60.756 euro.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>