autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, nov. 13th, 2013

Noul Ford Ka – primele imagini ale celei de-a treia generații, așteptată pe piață în 2015

Noul Ford Ka va fi prezentat astăzi, sub forma unui concept apropiat de versiunea de serie. Ajunsă la cea de-a treia generație, citadina americană va fi mai ieftină și va oferi un interior mult spațios, demn de un model din clasa imediat superioară.

Modelul final va intra în producția de serie în următorii doi ani, cel mai probabil într-o uzină din Brazilia. Dezvăluirea prematură a versiunii conceptuale are darul de a readuce un licăr de speranță dealerilor Ford, care se așteaptă ca noua generație să reproducă succesul comercial uriaș al primului Ka, lansat în 1996.

Noul Ka va renunța la serviciile platformei tehnice dezvoltată în colaborare cu Fiat, urmând să fie bazat pe arhitectura tehnică a fratelui său mai mare, Fiesta, bineînțeles, într-o versiune cu ampatament ceva mai scurt.

O altă premieră este apariția unei perechi suplimentare de portiere, menite să sublinieze caracterul mult mai practic și mai versatil al noului model. Încă de la debutul primei generații, Ka a fost disponibil exclusiv în variante de caroserie cu trei uși.

Poziția solidă de care se bucura Ford pe piața din Europa a fost subminată, în ultimii de ani, de apropierea brandurilor premium de zonele entry-level, dar și de succesul unor branduri low-cost, precum Dacia. Astfel, Ka vine ca un răspuns direct la filozofia abordată de constructorul de la Mioveni, urmând să ofere, potrivit oficialilor Ford, exact atributele tipice Dacia: versatilitate, costuri reduse de întreținere și, mai ales, un preț accesibil.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>