autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mai 20th, 2013

Noua Dacia Logan MCV va debuta oficial în România pe data de 28 mai

Al şaptelea model din gama Dacia, noul Logan MCV, va fi lansat oficial pe piața din România săptămâna viitoare. Listele de comenzi vor fi deschise imediat după debutul programat pe data de 28 mai, prețurile pentru țara noastră urmând să fie anunțate în aceeași zi.

În Marea Britanie, MCV are un preţ de pornire de 6.995 de lire sterline sau 8.240 euro. Cotaţia este mai mică decât cea din Franţa, unde cel mai ieftin MCV costă 8.990 de euro, diferenţa faţă de un Sandero echipat similar fiind de aproximativ 1.200 de euro.

Dacă luăm ca punct de referință diferențele de preț dintre actualul MCV și un Sandero entry-level, pe plan local, noul break ar putea costa aproximativ 8.200-8.300 de euro.

Noul Logan MCV are o lungime totală de 4,39 metri, fiind mai mare cu 14 centimetri decât sedanul și cu 2 cm decât vechiul MCV. Portbagajul dispune de un volum uriaș de încărcare ce atinge pragul de 573 de litri. Plierea asimetrică, în format 60/40 a banchetei este standard încă de la modelul de bază.

Paleta de motorizări pusă la dispoziția primilor clienți este identică cu cea oferită de Logan, noul MCV fiind oferit la debut în două versiuni pe benzină, una aspirată (1.2/75 CP) și una turbo (0.9 TCe/90 CP) și două diesel (1.5 dCi de 75 sau 90 CP). Consumul mediu este estimat la doar 3,8 litri/100 km, în cazul modelelor dCi.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>