joi, aprilie 18, 2024
AcasăMașini noiNissan Sport Sedan Concept anunță un nou sedan sportiv de clasă mare

Nissan Sport Sedan Concept anunță un nou sedan sportiv de clasă mare

Nissan Sport Sedan Concept are misiunea de a prefigura noul limbaj de design al casei nipone. Conceptul prezentat la Detroit anticipează, însă, în același timp, și un viitor sedan de clasă mare, succesor al actualului Maxima.

Sport Sedan Concept afișează o reinterpretare îndrăzneață a farurilor bumerang și a grilei sub formă de V, elemente bine ancorate în ADN-ul Nissan. Ideea montanților camuflați cu sticlă, care accentuează senzația de plafon plutitor, va fi păstrată și în cazul modelului de serie.

Dimensiunile exterioare sunt tipice clasei mari, lungimea și lățimea noului Nissan Sport Sedan Concept măsurând 4,87 m, respectiv 1,91 m. Sub capotă regăsim un V6 de 3,5 litri, creditat cu o putere maximă de peste 300 CP. Transmisia este asigurată de o cutie CVT de ultimă generație, din seria Xtronic.

Interiorul este capitonat în întregime cu piele și dă indicii asupra viitoarelor soluții de ergonomie și entertainment dezvoltate de Nissan.

Actuala generație Nissan Maxima este produsă la Tennessee, în Statele Unite, și a fost lansată în 2008. Viitorul model ar putea ajunge și în Europa, urmând să împartă platforma tehnică și majoritatea motorizărilor cu noul Murano, așteptat pe piață în 2015.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole