autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, ian. 15th, 2014

S-a inventat cauciucul regenerativ, care devine mai bun, pe măsură ce îmbătrânește

Producătorul francez de anvelope Michelin a prezentat la Salonul Auto de la Detroit EverGrip, primul cauciuc cu proprietăți regenerative, o premieră în industria auto.

Deși pare o utopie, noua anvelopă Michelin EverGrip reușește să ofere un nivel superior de aderență, odată cu creșterea gradului său de uzură. Meritul revine flancurilor sale neobișnuit de flexibile, care ajută canalele direcționale interioare să își păstreze lățimea inițială, fenomenul clasic de contracție al acestora fiind, practic, eliminat. Inovațiile nu opresc, însă, aici. Uzura scoate la iveală 150 canale aderente suplimentare, activate treptat de dispariția fiecărui strat exterior al cauciucului.

Pentru a crea noua serie de cauciucuri regenerative, Michelin a apelat la o rețetă unică prin cantitățile mari de siliciu (performanțe mai bune la frânare) și floarea soarelui (aderență excelentă, indiferent de sezon) pe care le conține.

Michelin garantează pentru noile anvelope Premier cu tehnologie EverGrip, disponibile pentru început doar pe piața din Statele Unite, o viață de cel puțin 60.000 mile sau aproximativ 96.000 kilometri.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] AFLĂ CUM FUNCȚIONEAZĂ NOUL CAUCIUC REVOLUȚIONAR […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>