joi, aprilie 25, 2024
AcasăIndustrieMercedes-Benz AMG va produce motoare V8 pentru Aston Martin

Mercedes-Benz AMG va produce motoare V8 pentru Aston Martin

Daimler AG și Aston Martin Lagonda Ltd. au anunțat semnarea unui parteneriat tehnic între mărcile pe care cele două companii le produc, Mercedes – Aston Martin, în urma căruia Daimler va deține acțiuni la grupul britanic.

Parteneriatul dintre Mercedes și Aston Martin va avea ca principal scop dezvoltarea de motoare V8 ce vor fi utilizate de divizia AMG a Mercedes-Benz și de Aston Martin pe modelele viitoare.

Din punct de vedere al business-ului, parteneriatul va presupune transferul unui pachet de acțiuni Aston Martin către Daimler, în cuantum de 5%, acțiuni fără drept de vot care vor fi transferate treptat, pe măsură ce parteneriatul se va materializa. Daimler va primi și un loc în board-ul Aston Martin, cu rol de observator.

De asemenea, se va lucra pentru definirea condițiilor de cooperare pentru achizițiile în comun de componente electrice și electronice. Cele două companii vor investiga noi arii de cooperare în viitor.

Tobias Moers, președinte al Management Board Mercedes-AMG GmbH a explicat pe scurt în ce constă parteneriatul Mercedes – Aston Martin: “ Mercedes-AMG va furniza Aston Martin motoare pentru mașinile sport ce vor fi construite în viitor”. “Suntem mândri să lucrăm cu Aston Martin – acest acord este o reală situație de tip win – win pentru ambele părți”, a mai spus Moers.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole