autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iul. 16th, 2012

Marco Tempestini despre Raliul Sibiului

Pilotul italian stabilit în România, Marco Tempestini, a câștigat Raliul Sibiului anului trecut și este la al șaptelea start într-o etapă de IRC în acest an.

Ce îi așteaptă pe piloții din IRC la Sibiu?

Marco Tempestini: Un raliu deosebit care îi va face fericiți. Seamănă un pic cu vechiul Raliu Acropolis din Grecia, dar cu drumuri mai bune. Nu este un macadam perfect, sunt multe pietre și penele sunt la ordinea zilei. Probele de noapte atrag mulți fani, iar anul acest probabil vor depăși toate așteptările.

Unele probe au și secțiuni de asfalt. Cât de dificil va fi să le parcurgi cu o mașină setată pentru macadam?

Marco Tempestini: Există bucăți de asfalt dar sunt rapide și largi, deci nu este o problemă să le parcurgi cu pneuri de macadam. Iar proba disputată pe asfalt este în urcare și are numeroase ace de par.

Cât de dificil va fi pentru cei care concurează la Sibiu pentru prima dată?

Marco Tempestini: Este un pic diferit de raliurile cu care sunt obișnuiți, dar va fi o provocare interesantă pentru toată lumea. Temperaturile vor fi ridicate și asta ridică ceva probleme.

Ești un pilot care a luat constant startul la Sibiu. De câte ori ai concurat aici?

Marco Tempestini: Am parcurs raliul de șase ori și am câștigat ediția de anul trecut. Este un raliu dificil și de multe ori este o loterie. Cine atacă de obicei nu câștigă, dar nici cel care așteaptă nu are șanse la succes. Strategia este foarte importantă în acest raliu.

Ai folosit până acum un Subaru Impreza R4 STI, dar acum vei schimba pentru o Skoda Fabia S2000. De ce?

Marco Tempestini: Am avut două abandonuri în IRC Production Cup și am decis să schimb Subaru cu Skoda. Am făcut câteva teste și este cea mai bună alegere pentru mine. Deși știu probele foarte bine și voi concura cu un automobil S2000 îmi va fi foarte greu să fac față unor piloți ca Andreas Mikkelsen care va fi foarte rapid.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>