autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, aug. 14th, 2012

Livrările de autoturisme au coborăt în iulie la un nivel de alertă

APIA a confirmat declinul fără precendent al pieței auto din ultima lună, după ce M.A.I. anunțase un volum al înmatriculărilor de numai 6.000 de unități. Astfel, statisticile producătorilor și importatorilor de automobile din România arată că în luna a șaptea s-au livrat 1.353 de autoturisme fabricate în România și 4.250 importate, adică un total de 5.603 autoturisme. Având în vedere decalajul dintre vânzări/livrări și înmatriculări, anticipăm o lună august în care înmatriculările vor fi și mai scăzute, în timp ce vânzările vor simți din plin efectul cursului valutar gigantic din ultimele săptămâni. Pe toate cele 7 luni, dealerii din România au vândut 41.553 autoturisme, mai puține cu 20 față de aceeași perioadă din 2011.

În top 10 al mărcilor, nu există niciuna care să nu fi scăzut față de anul trecut, dacă ne raportăm la luna iulie. Dacă privim rezultatele cumulate pe tot anul, doar Hyundai (5) și Audi (27) au anunțat creșteri față de 2011. Dacia, cu 11.006 autoturisme livrate, a scăzut la o cotă de piață de 26. Volkswagen, Skoda, Renault și Ford, ultimele două aproape la egalitate, îți împart alte 35 din piața de autoturisme.

Cele mai vândute modele sunt aceleași, cunoscute de la începutul anului: toate modelele Dacia (Logan, Duster, MCV, Sandero) plus Skoda Octavia, Renault Clio (care include și Symbol) și VW Golf, Ford Focus și Fiesta, dar și Skoda Fabia.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>