autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, Iun 12th, 2013

Limitare unică de viteză pe autostrada A3

Începând de astăzi, autostrada A3 București – Ploiești va putea fi parcursă mult mai rapid. Restricția de viteză impusă pe segmentul cu trei benzi al autostrăzii A3, între km. 15 și km. 26, a fost ridicată. Noua limită legală de viteză devine, astfel, 130 km/h, valoare unică pe întreaga lungime a autostrăzii.

Potrivit autorităților, limitarea la 100 km/h a fost aplicată pe fondul lucrărilor de finalizare a tuturor ieșirilor și intrărilor adiacente de pe întregul sector de drum cuprins între Centura București și Moara Vlăsiei.

Autostrada A3 va lega capitala de Brașov și, ulterior, de Târgu Mureș, Cluj și vama Borș. În prezent, tronsonul București-Ploiești este singurul deschis, însă, doar parțial, segmentul București-Moara Vlăsiei fiind incomplet. Construcția porțiunii care ar trebui să treacă peste Centură și să facă legătura între oraș (dinspre Șos. Petricani) și A3 nu a fost, încă, terminată, iar accesul pe autostradă se face, practic, doar din Centură.

Statul a cheltuit până acum 470 de milioane de euro, ceea ce, raportat la numărul de 62 kilometri dați în folosință, se traduce printr-un cost de peste 7,6 milioane de euro pentru fiecare kilometru de autostradă.

Lucrările pe segmentele Ploiești-Comarnic și Comarnic-Brașov nu au fost demarate.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>