marți, aprilie 16, 2024
AcasăLansari RomaniaLexus IS, lansat oficial pe piața din România, cu numai două motoare:...

Lexus IS, lansat oficial pe piața din România, cu numai două motoare: 2.5l și hibrid

Lexus România a prezentat clienților și jurnaliștilor noul model IS 300h, automobil hibrid bazat pe noua generație a sedanului premium IS, care este lansată oficial, cu acest prilej, în România.

Noul Lexis IS este a treia generație a sedanului premium, cel mai mic model din gama mărcii nipone, și oferă acum pentru prima dată, și o versiune de motorizare hibrid. Lexus IS a fost lansat în premieră la începutul anului, la Detroit, iar acum este introdus pe piețele europene. Din păcate, competiția cu mărcile germane va fi foarte dură, deoarece gama de motorizări este limitată, respectiv 2.5 litri benzină în Europa și 3.5 litri în SUA.

Din punct de vedere al designului, Lexis IS urmărește proporțiile și chiar și liniile vechii generații, dar vine cu detalii mult mai rafinate, cu o atenție sporită pentru suprafețe și unghiuri. Cea mai interesantă soluție este cea pentru faruri, care au un contur similar cu cele anterioare, dar printr-un artificiu găzduiesc atât farurile de zi, sub formă de săgeată, cât și farurile normale, cu un contur preluat de la conceptul LF-CC. Dimenisunile au crescut foarte puțin, cu 8 cm lungimea, 1 cm lățimea, respectiv ampatamentul cu 7 cm. Îmbunătățirile au avut loc și la nivelul platformei, caroseria și suspensiile fiind rigidizate, direcția de asemenea revizuită, astfel ca atitudinea mașinii pe șosea să fie mai bună.

Motorizările oferite pe noul Lexus IS sunt, după cum spuneam, un V6 de 2.5 litri, cu o putere de 208 CP și un cuplu de 252 Nm, și un sistem hibrid, format din motor pe benzină, tot de 2.5 litri, dar cu o putere mai scăzută și o arhitectură cu 4 cilindri în linie, la care se adaugă un motor electric, de 143 CP. Acesta din urmă se află pe versiunea IS 300h, care se laudă nu doar cu o economie bună (4,3 litri/100 km în cea mai economică setare a mașinii), ci și cu o dinamică de excepție, având o distribuție a maselor 50/50 ceea ce îi asigură un comportament neutru în viraje.

Prețurile pentru noul model Lexus IS în România încep de la 36.100 euro, dar a fost anunțat un preț de lansare mai mic, de 31.806 euro. Modelul Lexus IS 300h va costa 40.100 euro (preț de lansare 28.650 euro). Dezavantajele în fața concurenței nu sunt doar prețul, ci și absența unor motoare diesel, precum și a unei diversități mai mari de propulsoare.

Modelul Lexus IS a fost înmatriculat în 2013 în doar 3 exemplare, în timp ce marca Lexus a vândut 43 de autoturisme în primele 8 luni ale anului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole