joi, aprilie 18, 2024
AcasăMașini noiLamborghini Urus, urmaşul spiritual al legendei LM002, confirmat pentru 2017

Lamborghini Urus, urmaşul spiritual al legendei LM002, confirmat pentru 2017

Lamborghini revine după mai bine de două decenii în segmentul SUV-urilor de lux prin atotputernicul Urus. Şeful Lamborghini, Stefan Winkelmann, a confirmat intrarea modelului în producţia de serie începând din 2017.

“Respectând ordinea ciclurilor actuale de producţie, ar trebui să vedem noul Urus la începutul lui 2017.”, a mărturisit Winkelmann.

În 1986, Lamborghini intra pe un teritoriu complet nou. De pe liniile de producţie ale uzinei din Sant’Agata Bolognese ieşea LM002, primul SUV de lux din istoria constructorului italian. Supranumit “Rambo Lambo”, exclusivistul model cu motorizări în 12 cilindri a fost produs, până în 1992, în doar 328 de unităţi.

De la sistarea producţiei lui LM002, italienii au stat departe de lumea SUV-urilor de lux, însă, acum, Lamborghini îşi face curaj şi revine în forţă graţie noului Urus.

Designul împrumută numeroase detalii estetice de la supercarul Aventador, iar proporţiile atipice de coupe înalt cu patru uşi trădează pretenţiile ridicate de sportivitate ale noului model. Gabaritul impunător se traduce printr-o lăţime de 1,9 metri şi o lungime de 4,99 metri, Lamborghini Urus fiind mai mare decât BMW X6 cu peste 11 cm.

Urus va fi dezvoltat pe noua platformă MLB a concernului Volkswagen, destinată şi viitorului Audi Q7. Lamborghini va folosi un amalgam de materiale high-tech uşoare, precum aluminiul şi fibra de carbon, pentru a atinge o masă totală cât mai redusă. Urus va beneficia şi de viitoarea generaţie a avansatului sistem de tracţiune integrală permanentă cu diferenţial Torsen şi va fi echipat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj şi suspensie pneumatică cu gardă la sol variabilă.

Deşi Lamborghini se fereşte să dezvăluie specificaţiile motorizării folosite de Urus, ţintele menţionate în caietul de sarcini sunt cât se poate de clare: o putere maximă de peste 600 CP, cel mai redus nivel de emisii şi cele mai bune performanţe din segment.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole