miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăMașini noiL.A. Auto Show: Subaru WRX, versiunea sportivă de 268 CP a noii...

L.A. Auto Show: Subaru WRX, versiunea sportivă de 268 CP a noii Impreza (video)

Subaru a prezentat la L.A. Auto Show noul WRX, versiunea de înaltă performanță a compactei Impreza. Noua generație promite să devină cel mai sportiv WRX din istorie, atuurile sale fiind șasiul ultra-rigid, un nou motor turbo de 268 CP și un sistem activ de gestionare a cuplului și tracțiunii.

Construit pe o platformă complet nouă, Subaru WRX apelează la un design extrem de agresiv, mult diferit de cel al sedanului Impreza de serie. Peste 80 dintre componentele caroseriei, inclusiv capota, ușile posterioare, parașocurile și bosajele roților din spate, au fost modificate exclusiv pentru WRX. Tradiționala admisie de aer de pe capotă este acum mai plată și mai aerodinamică.

Șasiul a fost întărit cu oțel de înaltă rezistență în puncte cheie pentru rigiditatea sa torsională, iar direcția electrică preluată de la Impreza a fost complet recalibrată, devenind, potrivit inginerilor Subaru, mai liniară și mai incisivă.

Noul motor de 2 litri dispune de injecție directă și este mai economic decât vechiul 2.5 boxer pe care îl înlocuiește. Puterea maximă de 268 CP este atinsă la 5.600 rpm , cuplul de 363 Nm fiind disponibil între 2.000 și 5.200 rpm. Accelerația de la 0 la 100 km/h este estimată la 5,4 secunde.

Bineînțeles, tracțiunea integrală este standard, WRX fiind echipat cu un nou sistem Torque Vectoring, care variază în permanență cuplul trimis la fiecare roată pentru a asigura un plus de aderență, dar și pentru a reduce considerabil efectul de subvirare.

Opțional, cutia manuală cu șase trepte poate fi înlocuită cu o transmisie CVT Sport Lineartronic. Aceasta dispune de sistemul Multi-Mode Vehicle Dynamics Control, care oferă trei setări distincte, denumite sugestiv Intelligent, Sport, Sport Sharp, parametrii de funcționare ai motorului, tracțiunii și cutiei fiind modificați în timp real, în deplin acord cu stilul de condus al șoferului – sportiv sau economic.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole